Tuesday, 19 January 2016

Giveaway Cash RM500 Jan 2016 By Emas Putih

Giveway January Cash RM500 by Emas Putih| Salam. Dijemput join GA uzu ni. GA pertama untuk tahun 2016. Sila tekan banner kalau nak join GA ini. Terima kasih.
[Tekan Banner Di Atas Untuk Join]
Ini ada satu produk baru yang membantu menghilangkan jerawat dalam masa 24 jam iaitu REFINITY Acne Hydrogel ! Ada 6 sebab kenapa anda perlu mencuba hilangkan jerawat anda dengan cepat iaitu :

1. PANTAS BERTINDAK
Formulasi Acne Hydrogel FOKUS pada rawatan jerawat dan bekas jerawat bagi menjadikan wajah anda kembali licin bersih berseri.

2. SENANG & MUDAH
Hanya sapu 2 kali sehari dan tunggu hasilnya. Cepat meresap dan kering tanpa rasa kesan minyak.
3. SESUAI UNTUK KULIT SENSITIF
Tidak seperti produk lain di pasaran, Acne Hydrogel diperbuat dari bahan herba Asli yang sangat efektif dalam rawatan jerawat dan bebas dari bahan kimia. Oleh itu, ia sangat sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif.

4. PENGIKTIRAFAN
Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (NOT151105679K) dan Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PO-BMF-PPIM01407). Diyakini halal dan dijamin keberkesanannya.

5. 98% PENGGUNA BERPUAS HATI
Hampir 10,000 botol dijual setiap bulan dan hampir kesemua pengguna berpuas hati dengan kesannya. Setiap hari kami menerima testimoni positif dari pengguna.
Sesiapa yang berminat boleh dapatkan REFINITY Acne Hydrogel di http://refinity.com.my/ . Hilangkan jerawat anda semudah A B C dan sepantas kilat dalam masa 24 jam !!

Harga : RM70 sebotol / 2 botol RM130 *hargapromosi*

Giveaway January2016 Cash RM500 by Emas Putih disponser oleh Emas Putih , dan Refinity Malaysia. Terima kasih kerana join GA ini :)

Saturday, 9 January 2016

2016 / 25

Assalamualaikum


Hai! Lama sangat dah kan tak up cerita. Banyak sangat ketinggalan dah. Tup tup dah 2016. Sebelum ni boleh la update pakai laptop sendiri. Tapi since adik aku dah start masuk politeknik, terus laptop aku dah pindah milik pada dia. Nak-nak pulak semua gambar banyak kat situ kan.. 
Ni pon pinjam lappy adik bujang aku. Itu pon kalau die free, dapat la merasa pegang. ahaha. Begitulah alkisahnya.



So far kehidupan aku sama je macam dulu. Masih bujang, bekerja kat tempat lama lagi, (dalam proses nak cari kerja lain tahun ni ;P) stay dengan family. Anak sulung kan. Lagi pulak daripada 7 orang adik beradik. Memang terasa besar tanggungjawabnya. Adik-adik ramai lagi yang sekolah. Jadi bila aku dah start kerja 2 tahun yang lepas, dapatlah aku tolong parents aku sikit-sikit. Cukupkan mana yang tak cukup. Maklumlah sejak kos hidup meningkat ni, banyak benda nak kena berjimat.




Bila dah meningkat umur, soalan bila nak kahwin mesti langsung tak boleh nak lari dah. Darilah saudara-mara sampai lah kawan-kawan. Haa, kadang-kadang parents pon boleh tanya tau. Risau kot kalau anak diorang membujang lama sangat. Lagi-lagi anak dara kan. Lagi-lagi bila nampak kawan-kawan anak dia dah ramai yang kahwin. hihi. Tipulah kalau aku kata aku tak muak langsung dengan soalan tu semua. haha. Aduhai, aku bukan apa, bab-bab urusan Allah ni memang aku tak dapat nak jawab. Soal jodoh selain rezeki dan maut memang kita tak boleh nak tentukan. Emm, kita berkawan tak bermakna akhirnya kita bersama dengan orang tu jugak kan. Merancang la sehabis mana pon, tapi bila Allah dah tetapkan dia bukan milik kita, redha je lah. Doakan yang baik-baik saja semoga jodoh kita cepat sampai. Yakinlah apa yang Allah rancang untuk hidup kita tu sebenarnya lagi hebat dari kita :) Macam tu lah aku positifkan diri aku. haha. Cakap bukan main, tapi dalam hati ni, hanya tuhan je yang tahu isi hati aku. huhu >.< Semoga tahun ini akan ada perkhabaran gembira buatku kalau benar ditakdirkan tahun ni. Kalau tak, tunggu je la ea. (berhuhuhu lagi) hihi



Bila dah start masuk umur 25 ni, orang kata kita akan memasuki zaman matang ataupun middle life crisi di mana dari situ lah kita perlu keluar dari zon yang selesa. Satu tingkat umur yang aku kira sudah benar-benar dewasa. Baik buruk sudah boleh dibeda dengan baik. Iyela, mungkin sebelum ni hidup kita banyak sangat  dihabiskan dengan enjoy sampai kita lupa tanggungjawab kita sebagai manusia. Janganlah jadi manusia yang rugi. Mungkin dah sampai masa kita perlu kejar apa yang impikan. Tak bermaksud semua perkara perlu dimulakan pada umur 25. Pada tika inilah kebanyakan belia seharusnya sudah mula sedar apa tujuan mereka hidup. Jika diri sendiri pon masih terumbang ambing nak cari arah hidup, macam mana kita nak tempuh hidup untuk tahun yang akan mendatang?



Untuk tahun baru ni, aku just berharap kehidupan aku sentiasa terisi dengan pengalaman yang bermakna. Jika ada ujian yang turun, aku juga berharap itu juga akan aku jadikan sebagai pengajaran dan kekuatan untuk aku hadapi. Perbaiki diri, InsyaAllah yang datang pon baik-baik saja. :)






Sunday, 12 July 2015

Review: The Kabin | Jeram, Kuala Selangor


Assalamualaikum and Hyeee!

Oke, kali ni nak review satu tempat menarik untuk kaki jalan yang suka buat short vacation. Biasanya kalau nak pergi pantai yang tak jauh dari KL, tak lain tak bukan mesti Port Dickson yang jadi pilihan kan. Dulu aku dengan member-member pon planning nak ke sana. Last-last, terpaksa cancel sebab tempat penginapan yang kitorang nak stay tu dah full.

So, kitorang semua macam buntu jugak la nak stay kat mana. Planning nak buat gathering sebelum puasa terpaksa ditunda juga. Nak tak nak terpaksa juga buat gathering masa bulan puasa memandangkan lepas raya ni memasing nak kahwin. Takpela, boleh berbuka puasa sama-sama kan. Hmm, termasuk aku sekali ke yang nak kahwin?

yelaa..InsyaAllah hujung tahun kalau tak ada aral.

Tapi tak tahu lah tahun bila -..-"


Aku suggest dengan yang lain untuk stay kat The Kabin. Lepas dapat persetujuan semua, awal bulan 6 aku terus booked untuk tarikh 27-28 Jun 2015. Tempat pon sangatlah strategik. Perjalanan hanya ambil masa sejam sahaja untuk sampai ke sini kalau drive dari KL.


Aku tahu kewujudan The Kabin ni pon lepas tengok Majalah 3 tahun lepas. Sekitar dalam bulan November 2014 kalau tak silap. Uniknya, kontena-kontena yang tidak digunakan ni dijadikan seperti rumah penginapan. Kiranya dari situ la aku dah start berangan nak try stay kat sini. kihkih

Rate untuk setiap bilik

Lepas Zohor barulah kami semua check-in. Bilik yang kami semua stay ialah FELIXSTOWE yang boleh memuatkan untuk 6 orang dalam satu masa. Sangat puas hati okehh! Antara kemudahan yang disediakan ialah 1 queen bed, 2 unit double decker, 2 unit televisyen beserta ASTRO, 6 helai tuala muka, 6 helai tuala mandi, heater, hanger, bantal, dan juga selimut. Risau tiada iron? Pihak The Kabin ada sediakan. Siap dengan iron board lagi. If nak guna, boleh mintak kat kaunter kafe.


Ni semua muka lepas dah layan cerita Hindustan. Maklumlah, hari sabtu kan! huahua. Dah lepas asar barulah semua terkebil-kebil nak siap untuk berbuka puasa.
Malamnya tu, kami pergi berbuka di Aroma Ikan Bakar yang jaraknya hanya 3 kilometer dari The Kabin. Lepas berbuka terus pergi ke Kampung Kuantan nak tengok kelip-kelip.


Kabin di depan bilik kami. Seronok sangat sampai lupa nak bergambar kat kabin sendiri --" Bilik yang jenis ni pulak boleh muat sehingga 4 orang.

Antara kemudahan lain yang disediakan oleh pihak The Kabin ialah,
- basikal.
-bbq area
-kafe
-bilik karaoke
-tree house: boleh la nak buat tempat lepak-lepak.
- multipurpose room

Actually The Kabin ni terletak di tepi pantai, dalam kira-kira 500 meter dari The Kabin. Sempatlah jugak kitorang ambil angin kat situ. Walaupun tak adalah seindah mana pantainya, wujud pulak seangkatan kerabat monyet kat situ, tapi bolehkan ajee kalau nak lepak ramai-ramai. hee


Ni kes tunggu waktu berbuka la ni. Lambat sangat buat tempahan. Redha jelaa bila tempahan kami di Aroma Ikan Bakar tu dapat dibuat pada pukul 8.30 malam.Nak datang time waktu berbuka memang tak dapat sebab dah full.


Kalau nak tunjuk kehebatan korang swimming, boleh mandi-mandi kat swimming pool yang disediakan: untuk kanak-kanak dan juga orang dewasa. Tapi hanya dibenarkan mandi dari pukul 7 pagi-7malam sahaja. Kat sini tiada lifeguard taw. Kita mandi atas risiko kita sendiri.


Puasa-puasa pon boleh lagi kitorang nak mandi-mandi. :P Sekejap pon jadi laa.. Da macam nak buat iklan Action Kamen kan bila tengok gambar ni. haha.




Tak dan la semua nak masuk bilik dalam keadaan basah-basah. Nasib baik ada 2 bilik air. Nak tak nak kita berjemur dan selfie dulu depan bilik. haha



At least menjadi jugak la tema kami semua nak buat Pink+Purple. haha. Sepanjang dua hari kitorang bersama macam tak cukup masa kitorang nak share cerita. Dari cerita zaman belajar, zaman kerja sampailah nak masuk zaman kahwin. Bukan main gatal ye masing-masing. kahkah. Tengah menaip ni pon boleh lagi aku sengih-sengih depan laptop bila teringatkan balik kenangan kitorang kat sana. hehe

Last posing sebelum balik. Missing the other two.
Mesti perasan kan kenapa tak ada gambar dalam bilik? Ikutkan sangat perasaan excited masa mula-mula sampai, terlupa terus nak bergambar dulu. Takkan nak bergambar masa balik? Hmm, memang dah bersepah la jawabnya. haha.Tapi overall memang puas hati. :)

Untuk tahu lebih lanjut mengenai The Kabin ni, silalah merajinkan diri anda ke website >>The Kabin<<

The Kabin, Lot 2984 Jalan Jati, Pantai Remis, 45800 Jeram, Kuala Selangor, Malaysia.
Coordinate: 3.195 N, 101.307 E