Sunday, 5 February 2012

Pengaruh MasterChef

Assalamualaikum

Tiap-tiap hari, petang atau malam aku diisi dengan lakukan benda yg sama. Kuh3. Apakah itu? haha. Tidur pon selalu lambat. Kalaulah time exam boleh wat cm ni, study pulun sampai tidur lambat, memang hebakk giler la ko punyer result nanti kan? Sampai 5 flat boleh dapat. heh. Tapi nak wat macam mana, bila mata kita da mengadap lappy mestilah jadi segar daripada tengok buku. Kan. Kan. hehe. Baik ngaku cepat. (angguk-angguk kepala)

Kalau diikutkan rancangan realiti ni da lama disiarkan, da siap tau pemenangnya lagi. Tapi aku x tau lah kenapa aku lambat sangat tau pasal benda ni. Da nak akhir-akhir baru la tau.huu. Kalau korang tanya kenapa, ini la sebabnya;


"Rumah aku x ada ASTRO la" =,='


Paham x rumah aku x ada ASTRO? haa,, da siap gedabak lagi aku mention kat situ.haha. Siaran apa yg ko tengok sampai hari-hari ko da ketagih macam tuh?? Ni la dia siaran yg membuatkan aku boleh terlopong, kagum, berdebar-debar n macam-macam perasaan la yg ada.

Aku da bagi hint ni, mesti korang da dapat agak kan?? hehe


Rancangan Realiti Masterchef Malaysia.


Baru sekarang aku leh dapat tengok kat You Tube. Memang x berganjak bila aku da mengadap benda ni. Sebelum ni, aku ada dengar jugak pasal cerita ni. Lagi-lagi bila aku n housemates aku masak sama-sama kat rumah sewa kitorang. Sibuk diorang berceloteh pasal masterchef. Siap lakonkan lagi jadi juri masakan. Dengan nak try hiris bawang laju-laju lagi. Aku da pelik bila tengok diorang. Mula-mula aku tak hirau pasal benda ni, then bila telinga aku asyik dengar benda yg sama, aku pon tanya la diorang. 

"Cerita pasal ape tu weh?" blur face
"Ala. citer pasal masak-masak. Kena bertanding"

Aku pon...owww.. (angguk-angguk)

Then, lepas je habis exam, aku terus cari-cari pasal cerita nih. Mula-mula tengok,, erm..best la. Lama-lama terus aku decide nak tengok dari episod 1. Sebab nak tau jenis masakan apa yg diowang masak. And nak tau gak flow siaran ni. Pheww..akhirnya! rancangan ni da berjaya mempengaruhi aku nak jadi hebat macam diowang semua. Waarghh! Kagum aku. 

Suka tengok muka kak Ezani. hee. Tenang je dia ni kan. 


Ok. dah. sampai sini je. Aku nak sambung balik tengok episod yg ke 26 pulak ^^,

Bye2.


2 comments:

Komen di sini kalau suka =)