Saturday, 31 March 2012

Cat Show

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum

Entry ini sangat lah sesuai buat pencinta kucing. So, sape-sape yg rasa x suka kucing n takut akan kucing, anda tidak digalakkan untuk membaca. Manalah tau korang terjerit-jerit histeria time tengok gambar kucing tu nanti. haha. ;p Tapi, lagi elok korang baca. ngeh3. Mana la tau tiba-tiba jadi minat lak kan?

Siang tadi, aku turun nak pergi beli makanan. Masa lalu depan dewan kolej, aku perasan kat bahagian pameran kucing tu ramai orang. Oh! lupa nak bagitahu, kat kolej aku ni ada event Carnival Youth for 3 days. Cat show ni salah satu aktiviti drpd karnival ni. Intai punya intai, rupa-rupanya da ada kucing yg diletakkan la. Ha! Aku apalagi. Terus jalan macam orang marathon pergi ke kafe untuk beli makanan.  Tak toleh kiri kanan terus. haha. Lepas je beli makanan terus masuk dewan. Waaa..aku dengan mata yg bersinar-sinar macam ada mentol kat dalam mata aku terus menapak kat bahagian kucing.

Fuh fuh. Kucing-kucing tu semua besar-besar oke! Walaupun spesies kucing kampung pon nampak besar. Err..ada ke spesies kampung? Suka-suka je letak. hehe. But, smelly sikit la. Haih. Ape pasal la diowang tak bersihkan kucing-kucing ni sebelum nak pamerkan. Ni ada yg berhingus, ada yg penuh taik mata, tak jugak ada yg kotor kt bahagian bontot tu.hoho. Kalau bersihkan, mesti lagi lawa.



Kalau nak adopt kucing, dalam kurungan ni je yg boleh. Kalau nak, beli dengan harga RM30. Nanti dapat free beg goodies.

Kt tempat buang najis pon boleh buat tempat tidur ye meow2? ^^ Berbau badan engkau.



Nama kucing ni Prado. Kucing ni sangat besar. Da macam anak harimau aku tengok. Dia jinak, tapi cepat takut. Nampak kan muka takut dia tu? Tuan punya kucing ni cakap, dia tak boleh dengar bunyi yang kuat. Kebetulan kat dewan tu pasang lagu yg leh wat orang gegar jantung. Memang patut la kan..

Muka kesian nak mintak dilepaskan. heh.

 Kucing ni sangat pemalas. Asyik tidur je. Rupa kucing ni da macam patung aku tengok.


Sedar tak sedar, sejam jugak aku habiskan masa kat situ. Haish, kucing punya pasal pon aku boleh terleka..  That's me -,-'


2 comments:

Komen di sini kalau suka =)