Saturday, 12 May 2012

Tak boleh sambut Hari Ibu?


Assalamualaikum


Tanpa ibu, tak mungkin kita akan ada kat dunia ni. Tanpa ibu, hidup kita tak lengkap. Merekalah yg bersusah payah mengandungkan kita selama 9 bulan, tahan loya sampaikan kadang-kadang ada yg mengidam nak makan tempoyak tengah-tengah malam. woohh..mana mau cari? Harap suami dapat bersabar melayan karenah isteri eyh. hehe ;p And ibu jugalah yg  bersusah payah melahirkan kita. Bayangkan masa tu nyawa ibu ni hanya di hujung tanduk. Azab tahu? Aku yg perempuan ni pon takut nak melahirkan anak. huhu.

Siang tadi, aku tengok ramai yg update status pasal Hari Ibu. Tup Tup tup, aku terjumpa ini. Eyh? Baru aku tau............


Lepas baca ni, baru lah aku terpikir, macam mana boleh timbulnya Hari Ibu ek? x kan la x ada sejarah langsung dari mana datangnya sambutan tersebut macam Hari Valentine? Em..Boleh sambut ke x eyh? Kalau wish je x pe kann? Lebih baik kita ikut memandangkan UAI ni memang mahir dalam ilmu-ilmu agama. ;)

X pela. Yg penting jangan lah asyik ingat ibu kita time Hari Ibu je. Hari-hari pon boleh jadi Hari Ibu. Nak bagi hadiah time hari-hari lain pon boleh jugak kan. Buatlah ibu kita gembira selagi mereka ni masih hidup. Jangan bila dia da tak ada nanti baru nak menyesal sebab x ada apa sumbangan pon yg kita buat pada mereka. Ingatlah, 

Syurga itu di bawah telapak kaki IBU... ;')


3 comments:

  1. hari2 kita boleh sambut hari ibu sebenarnya...hari2 pon kita boleh bagi hadiah...ciuman,pelukan dan paling penting doa buat beliau... :)

    ReplyDelete
  2. hehe, niat kita bukan nak sambut hari mother church.. kita nak raikan ibu pada satu hari yang istimewa je... sobsob. (buat2 tacing.)

    ReplyDelete
  3. baru ku tahu.. thanks berkongsi.. hehe

    ReplyDelete

Komen di sini kalau suka =)