Tuesday, 28 August 2012

DRAMA - Adam & Hawa

Assalamualaikum


Masuk minggu ni mood raya da xada da. Masing-masing da mula rutin harian termasuk aku ;) N...another 2 weeks semester baru akan dibuka dengan gemilangnya =,=' Ouh, lupekan, lupekan sekejap pasal tu ye ;p

Korang pernah baca novel Adam & Hawa karya Aisya Sofea? Actually, novel tu da lame publish. First time aku baca terus aku jatuh cinta dengan cerita ni. Then, lepas da khatam banyak kali pon still tak jemu baca. Seronok!! ;D Tapi baru sekarang orang nak cari agaknya kan? Macam novel Bicara Hati tu. hehe. 

Adam & Hawa

Hari ni bermulanya episod 1 drama Adam & Hawa kat Astro kan? Oleh sebab kat rumah aku x ade Astro *kesat air mata* makanya, dengan online je lah aku boleh tengok cerita ni. Dengan jantung yg berdegup dengan kencang bagai diketuk-ketuk, aku pon dengan rakusnya terus pergi ke website http://www.astrogempak.com.my/. Terus klik ke drama Adam & Hawa.



Loading....





Dan.......dan....wahhh!!! *mata bersinar-sinar* starting je da kuar hero die. *_*V hoho. Smartnyeee.....*faint* Jadi berkobar-kobar terus nak tonton sampai habis nih. Intro die je da buat aku cair. wkwkw. ;p Apabila hero pujaan malaya muncul, terus para gadis menjerit sampai terkeluar anak tekak sampai da x ada bekalan stok suara. Pilot pulakk hero nih... ;p

Aaron Aziz aka Adam Mukhriz

Aaron Aziz!! Hah! Sesuai sangat la tuh. Cumanya muka Aaron ni tak nampak mixed. Patutnya ada mixed sikit, kulit pon cerah, n rambut perang sikit. Ala-ala cam owang putih tuh. Tapi da kire ok la nih... ;D

Ok. Aku terus duduk statik depan lappy n yg memeng konfem kalau aku kena lastik dengan getah sayur pon aku tak sedar. Mata pon da berkelip-kelip melebihi kuota yg sepatutnya. haha. Jalan cerita tak lambat...ok. Sama seperti dalam novel tu. Yes! Aku memang suke kalau ikut sebijik dalam novel. Baru hidup cerita tu! ;D

Nadiya Nissa aka Ain Hawani

Heroin dalam cerita ni bagi aku sesuai. Cuma muka tu kena tak kena dengan umur. Kalau ikut novel, Ain Hawani tu muda. Baru je lepasan SPM. Kalau Nadiya Nissa ni dimekapkan ala-ala budak habis sekolah, aku rasa memang cantik, menari, tertarik, memang dabomb la! ;D Tapi, walau apa pon, lakonan Kak Nadiya ni tak mengecewakan!

Promo Adam & Hawa. Cer tengok cer tengok ;)


Can't wait for the next episode.^^
tata! ;)



6 comments:

  1. semamangnye aaron aziz mampu menarik perhatian semua kaum tak kira apa jenis bangsa dan agama.. dia belakon mampu mencairkan hati wanita hahaha
    cerita ombak rindu pun abis best beb.. meletupp.. ditambah plak heroin dia maya karin...
    macam awak ckp tadi bley menjerik sampai stok suara pon xde hheehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..awak..sy men2 je ckap cm tu. ;p

      Delete
  2. waaaaa...cm best je cte dye...bukan apa tkut jd cm bicara hati hri tu..lama2 cte dye makin merepek...hope cte ni btol2 ikut novel dye la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. best2 ;) bicara hati tu lmbat sgat. tp adam & hawa best. tgok taw! ;)

      Delete
  3. da tengok semalam.... best2 tapi stengah jam je tak puass

    ReplyDelete

Komen di sini kalau suka =)