Tuesday, 7 August 2012

Dunia sekarang

Assalamualaikum


Zaman sekarang x macam dulu lagi. Kalu dulu, x risau pon nak pergi mana-mana sorang-sorang. Tapi sekarang.....



Macam-macam benda jadi. Tiap hari ada je berita-berita pasal jenayah. Bunuh, samun, rogol, rompak, semua ada. Lagi-lagi kalau kes jenayah tu berlaku kat tempat yg berhampiran dengan kita. wuwu. Rasa seram n cuak nak keluar sorang-sorang. Perempuan lagilah bahaya. Kalau boleh mesti kena ada teman kalau nak keluar n make sure tempat tu ramai orang.

Kenapa boleh jadi macam ni eyh?? Adakah disebabkan tekanan hidup? Ataupun dendam sampaikan tempiasnya kena kat orang lain? *wondering*

Aku lagi risau bila da sampai 10++ tahun akan datang. Bila kita da ada anak sendiri. Takut bila kita da didik anak elok-elok, tapi disebabkan pengaruh luar, dengan teknologi yg semakin maju sekarang ni,  perangai diorang berubah serta-merta. Nauzubillah, mintak dijauhkan dari semua tuh... 


p/s : Da sedia ke nak pikul tnggungjawab nanti?? aigooo



3 comments:

  1. tiap2 hari ade rogol...x selamat btol la skrg nie...farahin jage dri ye

    ReplyDelete
  2. tulah..huhu..dh tak selamat nk keluar sorang2. nak keluar depan rumah pn tak berani. huhu..mcm2 blh berlaku..ragutlah..haishh..mtak jauhkan semua tu..

    ReplyDelete
  3. penjenayah sentiasa memerhatikan mangsa.tips:-elak daripada bersendirian dan menitikberkan soal keselamatan apabila kita berada diluar rumah.

    ReplyDelete

Komen di sini kalau suka =)