Wednesday, 15 August 2012

Persiapan Raya

Assalamualaikum




10 Terakhir Ramadhan kita lalui. Tinggal lagi beberapa hari je bulan Ramadhan akan berganti dengan bulan Syawal. People are very busy in preparing for Hari Raya celebration including me -..- Guess what?? This year aku da macam jadi mak nombor dua kat rumah. haha ;p 

Biskut raya tiap tahun akan buat sendiri kat rumah. Ayah aku tak suka beli kat luar sebab mahal n x berapa nak puas sebab rasa dia lebih kurang jek. Erk. Kalau kerepek-kerepek, kekacang tu belilah. Ni da masuk 6 jenis biskut da berjaya diwartakan, hek2.  n___n (Nanti bila-bila aku post gambaq ok.)

Baju raya x siap lagiiii..... T______T  urgh... Owh, I mean, belum sembat baju lagi...hewhew. haiyoo...gimana ni?? Kalau pagi n malam sibuk wat biskut, kapan mau jahit.... owh! relaks ok. Maybe sempat nak siapkan. hehe. N baju raya aku tahun ni warna hijau n kelabu yaw~!

Tapi yg pasti sangat sangat, aku dapat rasakan raya sekarang x semeriah raya yg dulu. Serius!


Sempena raya yg bakal menjelma, ada seorang artis yg ingin berkongsi cerita raya beliau semasa ketiadaan ayahandanya. Beliau sentiasa teringatkan arwah ayahnya terutama ketika Hari Raya. So, pada readers kat luar sana, hargailah parents anda semasa mereka masih hidup ye.. m__m

Selamat Hari Raya!!

1 comment:

  1. wahhh..mesti meriahkan buat kuih raya..huhu :)
    SELAMAT HARI RAYA ,, MAAF ZAHIR & BATIN :D
    If u free time visit my new entry ^_^

    ReplyDelete

Komen di sini kalau suka =)