Friday, 28 December 2012

The new iPhone

Assalamualaikum


Hari ni aku nak cerita pasal gajet yg jadi rebutan orang ramai. It's Apple. Not buah epal ahh... harap maklong~ ;p Bila sebut Apple, mesti teringat IPhone, n bila terpikir IPhone, mesti akan tau keluaran terbaru IPhone 5. Yeah! IPhone 5. I'm not really sure that IPhone 5 da lancarkan kat Malaysia or not. (haih, nmpak tak aku ni x ikut current issue -,-) Tapi rasanya da launch da ;p

Buat peminat IPhone, ,mesti korang-korang semua ternanti-nanti apa kelebihan yg ada kat IPhone 5 ni.


Meh aku review sikit pasal iPhone 5!



Cip pemprosesan A6 adalah 2 kali ganda lebih laju berbanding cip A5. Grafiknya juga jauh lebih baik, saiznya lebih kecil dan lebih menjimatkan bateri

iPhone 5 menyokong LTE 4G sehingga 100 Mbps.


Apple berjaya mengurangkan lebih 20% berat iPhone 5 ini berbanding iPhone 4S. iPhone 5 juga 18% lebih nipis, hanya 7.6mm berbanding 9.4mm pada iPhone 4S.

Wuu...hebat kan? Nak tau lebih lanjut pasal iPhone boleh refer kat http://shiblivision.com/iphone-5-inf/ dan juga kat Website APPLE
Dan aku juga ada BERITA BAIK untuk korang semua!
Sekarang ni, iPhone tengah mencari pemenang bertuah untuk miliki iPhone 5 nih! Sounds great right? Sooooo simple lagi-lagi buat pemegang akaun CIMB. Caranya? Sesiapa yg ada kad debit CIMB, u are very lucky. ;D Just swipe your CIMB Credit/Debit Card from now till 31st January 2013. Who knows anda merupakan orang yg bertuah. Kalau tak caya, sila refer kat PAGE  ni.  

Cepat-cepat! Sementara ada masa lagi nih. Ada lagi sebulan je. iPHONE 5 tuhh... x terliur ke korang semua? >.< heheh.... 

Wednesday, 26 December 2012

Wordless Wednesday # Exam #







7th January 2013. Countdown!


Dinner Kampung

Assalamualaikum


Ai? Dinner lagi? Hahaa.. This dinner suppose to be held before Pre-Graduation Night. Tapi ntah tak tau masalah apa muncul dinner ni terpaksa dipostpone. Event ni hanya untuk Department Finance, Econs, Islamic Banking and Insurance. Ingatkan da tak ade dinner ni. Tup tup muncul pulak poster kat fak masa minggu terakhir study tu. Dinner Semarak Party Kampung willl be held on 18th December 2012 in Tuesday starting from 7.30pm until 11pm. Hai....da la minggu tu tengah berhempas pulas dengan test, assignment n presentation. So...dapatkah kalian-kalian semua bayangkan bila faktor ni terjadi?? ececeh...
Jawapannya.....


Sambutan tak berapa menggalakkan -..-

Ingatkan lambat sampai sebab aku n member2 datang dekat pukul 9 cam tu la. X meriah pon macam dinner PGN hari tuh. Masuk dewan je....ai? Banyak betul ruang yg kosong ni ye? Misi kenapa kitorang datang malam tu sebab nak makan free aje. huahua. Tak senonoh punya perangai. ;p Save duit. Mesti makan sedap-sedap. Itulah yg tergambar dalam pemikiran kitorang. hehe *_* Decide cuma nak pakai baju kurung je bagi nak memenuhi tema kampung. hikhik. 


Khayalan hancur berkecai bila makanan yg dibekalkan xcukup. Huaaa...tu la. pasai ape bek hati sangat nak beratur saat akhir. Dapat la sisa tulang ikan. Kuah pon da kering kena kemarau. Padahal meja xpenuh pon, da banyak makanan habis. Ayoyo... T____T

Jom la kenyangkan perut anda dengan gambar-gambar kami yg comel-comel je la ek. hewhew

Style tudung same jek. hekhek
Kami gadis pinggitan dari Kampung Jalan Pualam Dua. Anyone interested?? huahua

Mak Dara n anak dara ;p 



Happy Family. The N's :')

Random! ;D

Last cerita, 

Balik dari dinner terus tidur. haha XD

Ok. See till the next post ya!



Wednesday, 12 December 2012

A Night to Remember

Assalamualaikum


Hai! This is my first entry for this month! tehee... Nampak benar gua da lame x jengah sini.. Assignment tu kalau x makin bertambah x sah.. Lagi2 assignment issue...#ehh?? heheh... ;p Ok. Bukan isu assignment aku nak cerita tapi isu lain. ^____^V

Lagi seminggu je nak habis belajar before study week. Tak sabar nak habis semua ni bila hari-hari kepala asyik pikir kena siapkan assignment and study untuk test. So, why not kita berenjoy sebentar bagi hilangkan stress?? hehe

Jumaat lepas, telah berlangsungnya dinner untuk pelajar part 5. Pre-Graduation Night untuk bebudak Fak Business UiTM Shah Alam n UiTM Puncak Alam. Sooo......let's have fun together!!!!


Venue : Dewan Agung Tuanku Canselor (DATC), UiTM Shah Alam. 
Theme : Colour Block


Aku ni da la kureng sikit bila da masuk tema colour block. Da macam warne k****g pon ade. whoops?? Bahasa aku ni pon....jage la sikit. Aku tak berniat pon ye...heh. Ni pon kawan-kawan aku banyak bagi tips n tunjuk ajar untuk pakai baju ape. hoho. Bagi diorang ok. Tapi bila sampai kat aku je...... ape benda la ni...matching ke tak, terang sangat ke tak...Da macam pelangi aku tengok. haha. See?? Cerewet tak aku?

Let's start with some pictures yooo!!

Suasana kat dalam dewan

Ada orang tu kate kan gambar aku lucu bila ada reben-reben kat bawah baju....huhhhhh...What the fish!
-____-" Siap hang! Tapi nasib baik kate lawa. wkwkw ;p

Hey! Meet my beloved friends ;)
From left : Hani, Shazika, Nadiah, Syak

Farrah, Wawa and me ;)

Semua cantik-cantik! ;D

Muka riang ria x hingat bila dapat makan free ;p

Classmates ;) Ilham, Sufee n Kecik x ade. Memasing ada hal ;(


One of the performance at that night. Semua terpegun termasuk aku. Ohsem!
Tapi....kalau da joget rancak-rancak cenggini..lagi elok kalau semua lelaki kot!
 ^^V *peace* Demi keamanan sejagat. *tetiba*