Friday, 28 December 2012

The new iPhone

Assalamualaikum


Hari ni aku nak cerita pasal gajet yg jadi rebutan orang ramai. It's Apple. Not buah epal ahh... harap maklong~ ;p Bila sebut Apple, mesti teringat IPhone, n bila terpikir IPhone, mesti akan tau keluaran terbaru IPhone 5. Yeah! IPhone 5. I'm not really sure that IPhone 5 da lancarkan kat Malaysia or not. (haih, nmpak tak aku ni x ikut current issue -,-) Tapi rasanya da launch da ;p

Buat peminat IPhone, ,mesti korang-korang semua ternanti-nanti apa kelebihan yg ada kat IPhone 5 ni.


Meh aku review sikit pasal iPhone 5!



Cip pemprosesan A6 adalah 2 kali ganda lebih laju berbanding cip A5. Grafiknya juga jauh lebih baik, saiznya lebih kecil dan lebih menjimatkan bateri

iPhone 5 menyokong LTE 4G sehingga 100 Mbps.


Apple berjaya mengurangkan lebih 20% berat iPhone 5 ini berbanding iPhone 4S. iPhone 5 juga 18% lebih nipis, hanya 7.6mm berbanding 9.4mm pada iPhone 4S.

Wuu...hebat kan? Nak tau lebih lanjut pasal iPhone boleh refer kat http://shiblivision.com/iphone-5-inf/ dan juga kat Website APPLE
Dan aku juga ada BERITA BAIK untuk korang semua!
Sekarang ni, iPhone tengah mencari pemenang bertuah untuk miliki iPhone 5 nih! Sounds great right? Sooooo simple lagi-lagi buat pemegang akaun CIMB. Caranya? Sesiapa yg ada kad debit CIMB, u are very lucky. ;D Just swipe your CIMB Credit/Debit Card from now till 31st January 2013. Who knows anda merupakan orang yg bertuah. Kalau tak caya, sila refer kat PAGE  ni.  

Cepat-cepat! Sementara ada masa lagi nih. Ada lagi sebulan je. iPHONE 5 tuhh... x terliur ke korang semua? >.< heheh.... 

0 comments:

Post a Comment

Komen di sini kalau suka =)