Sunday, 10 February 2013

Internship


Assalamualaikum




Hi guys! Im already done for my practical training for 1 week. tehee. Starting on 4th February and will be finish on 21st June 2013. 

  • Majlis Daerah Kuala Langat (MDKL), Banting
  • Masuk kerja pukul 8am n habis pukul 5pm. Dari Isnin sampai Jumaat
  • Hari-hari pergi kerja naik motor. Kaki pon da berbelang-belang da bahana kena panas. ;p
  • Macam-macam kerja aku buat so far. Buku tunai, penyesuaian bank, filing document, cek voucher payment, cek cagaran n etc. 
  • Da ada geng kat sana. Tapi bila rehat sensorang sebab diorang semua balik. (Sampai ati korang tinggalkan aku ;p) tssk T__T. Untunglah rumah dekat kan.
  • Hari ke 5 aku da cipta rekod buruk sebab datang lambat. Kalau uolls nak tahu, aku sampai pukul 8.45am. Sebab hujan turun tak berhenti pagi tu. Hadiah yg aku dapat ialah berbakul-bakul teguran, nasihat, kata pedas n semuanya aku dapat pagi tu dari supervisor aku. Oleh sebab x nak benda ni berulang lagi, aku diminta untuk redah je hujan tu selagi hujan tu tak memudaratkan. Contoh: hujan terlalu lebat sampai x nampak jalan ke. hmmm.... Sejujurnya, time tu aku langsung tak ada perasaan masa kena toce. Kosong. Seriously --' (kenapa ye aku jadi cam ni?pelik jap)
  • Nak buktikan yg aku boleh jadi pekerja terbaik. hehe ;p

Wish me luck ^^


2 comments:

  1. supervisor garang ea ? adehh ! cuak pulak nak p LI bulan april nanti :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. x grng pon...cuma tegas.hee..xperlu cuak.bnyakkan brdoa ea. hehe. btw, gud luck! :D

      Delete

Komen di sini kalau suka =)