Friday, 1 February 2013

Trip to Melaka & PD

Assalamualaikum


Macam biasa. Habis exam je jenjalan. hihi. Lagi-lagi da tahun akhir pulak. Jom vroom2. ;D

First Day ( 22nd January 2013)


Checked-in at Chalet Mahawa, Pengkalan Balak at 12 pm.
RM50 per night for 1 room.
3 meter dari laut.
Rated : 3.5/5

After Zuhur


Just took a short time to visit Banda Hilir! Yeah!
So many changes at Malacca. Almost 3 years I don't come here. Wuu  0_o


Time for Coconut Shake!!  Must try bila da sampai Melaka.
Yg paling ngetop ialah dekat sebelah stesen minyak Esso. Pandai-pandai la cari sendiri ea. hihi
Rupa Coconut Shake macam Cool Blog jugak la...lagi2 bila da letak 1 scoop Aiskrim Vanilla kat atas tu. Terangkat!! Kata orang, cara nak menikmati rasa Coconut Shake yg betul ialah pejamkan mata masa mula2 minum tu. ;p Rasa kelapa tu akan hilang bila korang terus minum tanpa henti. So, nak bagi lagi terangkat, biarkan ais tu cair sekejap. Itu pon menurut adik aku la. heh... Aku sampai sane je memang terus minum pon. X sabar nak rasa punya pasal. ;p


Ok. Kita akan ke zon pecah gelak. xD


Semangatnya lompat...sampai x sedar ada benda melekat kat muka XD


Kak yah macam nak photoshoot 'Berlari berkejaran...seindah bunga di taman' XD


Kenapa ntah aku lompat cenggitu. Macam baru terpelanting je. haha


Sekitar Pantai Puteri Melaka. :)


Then, malam tu terus ke Umbai. Yeah! Dinner ikan bakar.
Mau tercekik jugak la tengok harga. Contoh: Sekilo sotong bakar dalam RM 60++ --'
Tapi, lagi elok makan ramai-ramai. Boleh try semua seafood. ngeh2.

Menu kami malam itu: 
Nasi
Ikan siakap sweet sour
Ikan siakap bakar
Kerang bakar
Tomyam
Kailan ikan masin
Air tembikai

Total RM108. Kongsi seramai 8 orang. Kira ok la lan?
Time tu la rasa rugi tak amik udang n sotong. wuwu

Second Day (23rd January 2013)

Di pagi hari yg nyaman....... 



Aku suka gambar ni.
Sopan je Kak Long kita ni lompat. Ada gaya tersendiri. XD


Check out from Chalet Mahawa at 10am.
Next destination. Port Dickson. Again XD


PD Buggy Park
Pernah naik ATV? Cer la try naik. Dekat sini harga yg ditawarkan RM 25.



Lagi best kalau bawak ATV ni lelaju. Baru la rasa keseronokan bermain tu. hihi.
Tapi itu untuk yg da expert main laa... Kalau first time main, ha, x sah kalau x terbabas masuk semak la, rasa macam nak terjatuh la, n tak jugak tersangkut kat tengah jalan XD


Penutup untuk trip kali ni. Kalau da sampai PD, xsah la kan kalau x mandi-manda. Dan sekali lagi, kami semua naik banana boat. Dan rasa lagi sekali jatuh dari banana boat. haha. X serik-serik betul ea.



N Happy Birthday to Kak Yah XOXO 
hihi






3 comments:

  1. hohoo! Syok nya hangpa smua noh.. Sakan betol.. hehee!

    ReplyDelete
  2. suka gambar yg kau edit sorg2 atas atv..nak amik! hee

    ReplyDelete
  3. alaaa...tak boleh amik..cis!

    ReplyDelete

Komen di sini kalau suka =)