Thursday, 11 July 2013

Viva! Fuhh.


Assalamualaikum


Tajuk entry je da melambangkan diri aku sekarang ni. Lega yg teramat bila da lepas viva Selasa lepas. Setelah 3 kali dipostpone, akhirnya berakhirlah jugak detik yg mendebarkan. haha. Ayat x boleh nak blah lagi ke? :P Macam masuk audition. hoho


Oke la, for the first time aku ingat tunggu turn kat luar kelas then kita present sorang-sorang kat depan lecturer. Tapi sangkaan meleset sama sekali bila 2 orang lecturer kami merangkap panel dan juga merangkap advisor and examiner mintak kami 11 orang masuk ke dalam kelas. Oke...oke... --' nervous tu jangan kata lah macam mana kan.... lagi-lagi bila dapat tahu rupanya rakan-rakan lain juga perlu melihat apa yg akan dipresentkan kat depan kelas.


Rasa awkward benor bila 1 sem x buat sebarang presentation. Maklumlah da x ada kelas. hihi. Memandangkan aku datang lambat, so, aku jadi orang yg terakhir sekali present. Perasaan nervous terus je hilang bila da start cakap kat depan. Biasalah tuh...huhu.. Oleh sebab nak cepat, kami semua diminta present part yg penting je. Intro tu memang dah sah-sah la kena skip. LR pon sama. Part Findings je yg lecturer nak tengok. Tapi aku x habis pon present part tuh. haha. Sebab banyak benda yg aku buat, aku telah diminta summarizekan the overall research yg aku buat. Oke. Tamat macam tu je. kuikui.


Terus je sesi Q & A. Lepas je jawab few questions from them, dan dengar komen-komen dari lecturer, tamatlah viva aku. Sekian. Dan Alhamdulillah, report aku tak ada sebarang masalah. Kalau nak edit balik pon, sikit-sikit je la. 


Lepas viva baru boleh senyum. Lega tak terkata!
Lepas ni, tinggal hantar final report je. Yuhuu!



0 comments:

Post a Comment

Komen di sini kalau suka =)