Tuesday, 20 August 2013

Hari ni Interview, Esok Kerja


Assalamualaikum




Before ni, aku ada cerita satu benda kat entry INI. Baca kat situ kalau nak tahu lagi lanjut ^^v Masuk esok, genap la 2 bulan aku dah tamat praktikal, dan dengan genap 2 bulan jugak la esok aku da start kerja kat tempat baru. Kerja? Yess! Tak sangka ada terkena jugak resume yg aku hantar bulan lepas. Alhamdulillah!


Ada sebahagian kilang da bagi feedback, told me that there is no vacancy for me. Takpe. I just try my luck. But, ada sebahagian lagi yg belum bagi feedback. Tup-tup dapat call dari sebuah kilang elektronik mintak aku datang untuk interview pagi tadi. Ini Korea punya kilang tahu. Slacknya, aku tak minat Korea la pulak. haha. Tapii kann...sebenarnya kannn... aku tak berapa suka sangat nak kerja kat situ. Kalau korang nak tahu, kilang tu last ranking yg aku letak dalam banyak kilang-kilang kat sini. Tak sangka la pulak dapat kan -___-" (Tu lah, jgn benci sangat, kan dah terkena. ihiks!) Adalah sebabnya kenapa aku tak suka kat kilang tu. hoho


Tapii..aku rasa position ni untuk sementara je boleh la. Ngee..Sementara x ada buat apa-apa kat rumah, boleh la cari duit poket sendiri. Nak bayar yuran konvo nanti bukannya guna daun. huhu. Kalau ada tempat lain kol untuk interview, of coz la aku nak datang. Nasib la kalau banyak cuti nanti. kuikui. 


Oh ye! Position yg akan aku pegang ni tak biasa aku dengar. Kalau credit controller, biasa la jugak dengar kan. Kalau jawatan sebagai document controller, korang pernah dengar x? Aish, masa mula-mula aku dengar, aku tanya jugak la, related x dengan aku punya qualification? Macam jauh je. Tapi dia kata sebelum-sebelum ni pon ada budak-budak degree yg buat kerja ni. So, aku terima je la offer tu dan diletakkan bawah Customer Service Department. Agak lari jugak la dari bidang.

Yg tak bestnya bila,
- Esok start kerja. Memandangkan hari pertama, aku dibenarkan balik pukul 5pm. Next days aku kena OT sampai pukul 8pm or 10pm  T________T. Sebab tengah musim audit.
- Rehat waktu tengah hari cuma 1/2 jam je???? Dari pukul 12.30pm-1pm. Grr!! 

Yg bestnya bila,
- Kilang tu 5 minit dari rumah aje. Pergi kerja naik motor tak payah pakai helmet pon bolehhhh..hihi
- Waktu rehat, makanan dapat free taw.


Oke. Wish me Luck! Huu


2 comments:

  1. bestnyer dh keje! mai pn ngah carik keje smntra ni

    ReplyDelete
  2. Baca entri ni dan terpandang diri sendiri..

    ReplyDelete

Komen di sini kalau suka =)