Sunday, 30 March 2014

Kerja or Belajar?




Tak sabarnya nak habis study, tak sabarnya nak kerja, tak sabarnya nak pegang duit sendiri, tak sabarnya nk kahwin! *dush dush*
Sampai bila nak siap kerja ni..rindunya nak masuk kelas


Watlek watpis dulu...lagi sebulan baru kena submit assignment bla bla...
Guna cangkuk ke, mata kail ke, kerja ni mesti submit by today! Understand?! *Boss....T_T


Cuti dua bulan . Yeay! Boleh jenjalan sampai lebam.
Bila nak public holiday ni...aku nak lah jugak cuti kerja macam cuti sem *telek kalendar* - ini memang over tau -___-


Hari ini lecturer ada meeting. Yeah! Tak ada kelas! tak ada kelas!
Hari ini bos ada meeting. Kerja dia semua aku yg kena buat hari ni. erk


Besok kelas start pukul 10. Boleh bangun lambat ! *dasar anak dara pemalas* hoho
Hari-hari masuk kerja pukul 8. Masuk lambat sikit je nanti kena potong gaji. -____-



Kalau dulu, boleh meronggeng lagi. Kalau dulu, time gap sementara nak tunggu kelas lain, boleh pergi cuci mata, gosip-gosip, gemukkan badan. Kalau dulu kelas boleh cancel. Kalau dulu, agak-agak kelas x ada nak buat revision, boleh ponteng. (ini jangan ikut ye! :p).


Tapi sekarang ni, semua ada rules yg kena follow. U know what, sometimes, I really hate such annoying rules. At 7.45am, all workers must be at working place. Never come late or else the gate will be closed. Huwaa...macam peraturan sekolah. Rilek laa...Start kerja kan pukul 8am.

Tapi sekarang ni, kalau nak cuti pon x best daa. Kena apply. Kalau bos approve x apa, Tapi kalau bos x approve, x pasal-pasal cuti unpaid jadi absent pulak. Cacat la nanti attendance kitewww. wuwu


Zaman belajar and zaman kerja ada pro and cons dia. Tapi, zaman kerja la yg paling mencabar walaupun agak lifeless. Dari situ la kau kena pandai kawal emosi kau. Bos marah? Kau diam aje. X cool oke nangis-nangis ni. Kau sengih je kat bos macam kerang busuk, walaupun sampai seribu tahun pon mesti kita tak pernah tahu macam mana rupa kerang busuk. Haha.


Kalau macam ni la rupa kerang busuk aku, agaknya bos nak marah aku hari-hari pon dia sanggup! Kahkah! :P




1 comment:

  1. kalau dua2 boleh..bkerja sambil belajar?? hehe..tulah..dua dunia tu ada banyak bezanya..banyak cabaran kena kita tempuhi sbagai pelajar dan juga pekerja..cuma kita kena pandai2lhkan handle segala cabaran tu..nk bt muka kerang busuk pun ok jgk..hahaha..

    ReplyDelete

Komen di sini kalau suka =)