Friday, 29 August 2014

Genap Setahun #21.8.2014#


Aku belek-belek kalendar.
Eh, cepatnya masa berlalu.
Cepatnya aku membesar walaupun tak besar-besar and maintain cute :D
Patut la muka pon dah berubah macam Neelofa. #eh?
Patut la aku asyik terasa something yg aku patut update entry
Oke. Sedar diri makin tua. -..- huahua


Dah setahun aku kerja. Hmm? Setahun dah.
Setahun jugak la aku dapat merasa pegang duit sendiri.
Setahun jugak la aku dah merasa sebagai pekerja.
Setahun jugak la aku dah meninggalkan zaman belajar.

Yess. Betul apa yg orang kata. Zaman belajar tak sama dengan zaman kerja.
Zaman kerja ni banyak likunya.
Time kerja la kena banyak bersabar.
Kena marah dengan bos depan orang lain.
Kena siapkan kerja sebelum dateline.
Kena berdepan dengan macam-macam karenah orang.
Dan sampai ke tua kena menghadap semua benda tu.

Aku terpikir semua tu. Takkan sampai tua aku nak buat benda yg sama je.
Pernah jugak la aku rasa bosan bila kerja ni. LOL
Lagi syiok kalau ada bisnes sendiri. Kitalah bos, kitalah kuli.
Tak perlu nak menghadap semua benda and nak follow rule sana sini.
Ikot law sendiri dah cukup.
InsyaAllah bisnes tu dalam planning. hee







2 comments:

  1. Assalamualaikum dan salam singgah bw kat sini...akak da masuk 10thn keja kat tmpt keja skrg...kadang bosan jgk keja..tpi apakn daya..akak dan suami sama2 keja di bw satu bumbung..

    ReplyDelete
  2. Mai pn dh nk masuk sthun kje..mmg berbeza ngn zaman bkajar n for sure blajar lg sronok dr skrg

    ReplyDelete

Komen di sini kalau suka =)