Sunday, 7 September 2014

Jom Install WhatsApp Plus


Assalamualaikum


Holaaa...Kenapa baru sekarang aku tahu kewujudan WhatsApp+
Mula-mula perasan jugak la ade orang post, screenshot dr WhatsApp. Biasalah, dunia sekarang, asal menarik je conversation tu, terus update. Terus hilang entah ke mana privacy life.
Awat lain bebeno dari WhatsApp biasa? Huiyoo...colourful bagai.


Then, satu hari tu la, aku terperasan pulak WhatsApp member aku lain. Haa! Colurful kau. Mata aku ni sensitif sikit kalau bab-bab colourful ni. Muahaha.
Terus aku mintak dia ajar cara-cara nak install WhatsApp+ ni.
Fulamakk...senang je rupanya. Kacang goreng pon kalah die punya senang tu. haha
Tapi tu la, bila da tahu senang, jangan berlagak sangat. Nanti tak jadi. Terjadi kat aku la tuh. kahkah
Install punya install, asyik tak lepas je. Entah ape benda la diorang merepek suruh remove CleanMaster. Jadah ape la aku nak install app tu. Nak guna pon tak reti nokks!


Last-last aku reset balik. Lastly! jadi oke. hehe
Meh aku tunjuk step by step.

1) First step. Pergi dekat setting WhatsApp > Chat Setting > Backup Conversations. 
Haa. Jumpa kan. Tekan 2-3 kali untuk backup conversation.
2) Pergi Google. Nak senang copy link ni http://whatsapp-plus.en.uptodown.com/android
Download siap-siap oke.
3) Once da download, uninstall WhatsApp yg lama tu. Jangan risau oke. Tadi da buat Backup Conversation kan. Nanti boleh restore.
4) Then, baru boleh install WhatsApp+. Kalau terbuang die punya notification, cari balik la kat file Download. hee
5)Ikut arahan yg die bagi. Nanti die suruh masukkan balik no telefon, Pastu boleh pilih nak restore ke tak conversation yg sebelum-sebelum ni.
6) WhatsApp anda yg lama dah bertukar kepada WhatsApp yg baru! Yeahh!




Jangan nganjing aku pulak sebab tunjuk conversation ni. Aku just bagi contoh oke. haha


Ini yg paling simple aku touch up. Banyak colour sangat pon poning. Kalau nak ubah size, theme, colour, semua ada kat setting. Ape yg best emoticon kat WhatsApp+ ni lagi banyak and lagi best. Tapi kalau kita send emoticon yg pelik-pelik kat kawan yg masih guna WhatsApp lama, diorang akan dapat blank box jee. Weehee. So bertukar la kepada WhatsApp+  Ngeh2.

 Emoticon baru untuk WhatsApp+ user.


 
Nahhh..itu dia. Kat sini boleh tukar semua theme yg kita nak. Kalau gambar belah kanan, kat situ la setting untuk tukar-tukar colour, size, gambar, and any appearance.



So, Selamat BerWhatsApp.


*Kalau x dapat install. Try sampai boleh. Hee



TEMPAT PALING TERBAIK UNTUK BERMULA!


26 comments:

  1. Cntiknyer..xtau plak kwujudn bnda ni

    ReplyDelete
  2. Mcm mna nak tukar warna yg pink blue tu and icon bulat?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sori lmbat..huhu. pergi dekat setting utk whatsapp+

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. cuba check if ada apps yg x sepatutnya. sebab before ni sy pon x boleh. make sure follow steps tu betul2.

      Delete
    2. dah unistall clean master , tetap tak boleh pon

      Delete
  5. info yang sangat menarik..terima kasih

    ReplyDelete
  6. ishh comel je semua emoticon tu. hehe.

    ReplyDelete
  7. ishh comel je semua emoticon tu. hehe.

    ReplyDelete
  8. banyaknyer emoticon....comel-comel lak tu.
    ni yang nak tukar gak ni jap lagi.
    owh..kena buang clean master dulu...?
    apps ni mmg block yg mana dia tak kenal, buat hp berat lak tu...
    -blogspot : rawatankanser2013

    ReplyDelete
  9. macam mana na dowload. saya try susah lh

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah x boleh download. refer sini http://norfarahinilias.blogspot.my/2015/05/tiada-lagi-whatsapp-plus-banned.html

      Delete
  10. iPhone boleh downld tak? Saya cuba x boelh pon nak buat whassap plus

    ReplyDelete
  11. " An existing package by the same
    name with conflicting signature is already installed " apa sdh jdi? Dua2 xdpt download whstapp plus pn bgi yg sma.. whtsap lama pn sama cmna ni?

    ReplyDelete
  12. " An existing package by the same
    name with conflicting signature is already installed " apa sdh jdi? Dua2 xdpt download whstapp plus pn bgi yg sma.. whtsap lama pn sama cmna ni?

    ReplyDelete
  13. assalam kak kenapa saya punya whatsaap plus colour biru pekat dan saya punya versi 4.15 ..dah laha takde emoji yang baru macam akak pom

    ReplyDelete
  14. Kenapaa diaa kena adjust time tpi tk bole jugk

    ReplyDelete
  15. Tak boleh la ein..dia naik adjust date..then dah set betul date and clock..tapi tak boleh request number phone??hmm

    ReplyDelete
  16. Mcm mne plak klau kne update wsep+ ni..tau xcmne? Sbb akaun wasep+ni xbole bkk...kne update..Xtau nk update mcmn :(

    ReplyDelete
  17. Dh install..rabak mata smpai kepagi usaha jgak..akhirnya bejaya..no pain no gain haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm mna nak buat. Kat situ dia kata temporary unvailable... Huaa ��

      Delete

Komen di sini kalau suka =)