Sunday, 12 July 2015

Review: The Kabin | Jeram, Kuala Selangor


Assalamualaikum and Hyeee!

Oke, kali ni nak review satu tempat menarik untuk kaki jalan yang suka buat short vacation. Biasanya kalau nak pergi pantai yang tak jauh dari KL, tak lain tak bukan mesti Port Dickson yang jadi pilihan kan. Dulu aku dengan member-member pon planning nak ke sana. Last-last, terpaksa cancel sebab tempat penginapan yang kitorang nak stay tu dah full.

So, kitorang semua macam buntu jugak la nak stay kat mana. Planning nak buat gathering sebelum puasa terpaksa ditunda juga. Nak tak nak terpaksa juga buat gathering masa bulan puasa memandangkan lepas raya ni memasing nak kahwin. Takpela, boleh berbuka puasa sama-sama kan. Hmm, termasuk aku sekali ke yang nak kahwin?

yelaa..InsyaAllah hujung tahun kalau tak ada aral.

Tapi tak tahu lah tahun bila -..-"


Aku suggest dengan yang lain untuk stay kat The Kabin. Lepas dapat persetujuan semua, awal bulan 6 aku terus booked untuk tarikh 27-28 Jun 2015. Tempat pon sangatlah strategik. Perjalanan hanya ambil masa sejam sahaja untuk sampai ke sini kalau drive dari KL.


Aku tahu kewujudan The Kabin ni pon lepas tengok Majalah 3 tahun lepas. Sekitar dalam bulan November 2014 kalau tak silap. Uniknya, kontena-kontena yang tidak digunakan ni dijadikan seperti rumah penginapan. Kiranya dari situ la aku dah start berangan nak try stay kat sini. kihkih

Rate untuk setiap bilik

Lepas Zohor barulah kami semua check-in. Bilik yang kami semua stay ialah FELIXSTOWE yang boleh memuatkan untuk 6 orang dalam satu masa. Sangat puas hati okehh! Antara kemudahan yang disediakan ialah 1 queen bed, 2 unit double decker, 2 unit televisyen beserta ASTRO, 6 helai tuala muka, 6 helai tuala mandi, heater, hanger, bantal, dan juga selimut. Risau tiada iron? Pihak The Kabin ada sediakan. Siap dengan iron board lagi. If nak guna, boleh mintak kat kaunter kafe.


Ni semua muka lepas dah layan cerita Hindustan. Maklumlah, hari sabtu kan! huahua. Dah lepas asar barulah semua terkebil-kebil nak siap untuk berbuka puasa.
Malamnya tu, kami pergi berbuka di Aroma Ikan Bakar yang jaraknya hanya 3 kilometer dari The Kabin. Lepas berbuka terus pergi ke Kampung Kuantan nak tengok kelip-kelip.


Kabin di depan bilik kami. Seronok sangat sampai lupa nak bergambar kat kabin sendiri --" Bilik yang jenis ni pulak boleh muat sehingga 4 orang.

Antara kemudahan lain yang disediakan oleh pihak The Kabin ialah,
- basikal.
-bbq area
-kafe
-bilik karaoke
-tree house: boleh la nak buat tempat lepak-lepak.
- multipurpose room

Actually The Kabin ni terletak di tepi pantai, dalam kira-kira 500 meter dari The Kabin. Sempatlah jugak kitorang ambil angin kat situ. Walaupun tak adalah seindah mana pantainya, wujud pulak seangkatan kerabat monyet kat situ, tapi bolehkan ajee kalau nak lepak ramai-ramai. hee


Ni kes tunggu waktu berbuka la ni. Lambat sangat buat tempahan. Redha jelaa bila tempahan kami di Aroma Ikan Bakar tu dapat dibuat pada pukul 8.30 malam.Nak datang time waktu berbuka memang tak dapat sebab dah full.


Kalau nak tunjuk kehebatan korang swimming, boleh mandi-mandi kat swimming pool yang disediakan: untuk kanak-kanak dan juga orang dewasa. Tapi hanya dibenarkan mandi dari pukul 7 pagi-7malam sahaja. Kat sini tiada lifeguard taw. Kita mandi atas risiko kita sendiri.


Puasa-puasa pon boleh lagi kitorang nak mandi-mandi. :P Sekejap pon jadi laa.. Da macam nak buat iklan Action Kamen kan bila tengok gambar ni. haha.




Tak dan la semua nak masuk bilik dalam keadaan basah-basah. Nasib baik ada 2 bilik air. Nak tak nak kita berjemur dan selfie dulu depan bilik. haha



At least menjadi jugak la tema kami semua nak buat Pink+Purple. haha. Sepanjang dua hari kitorang bersama macam tak cukup masa kitorang nak share cerita. Dari cerita zaman belajar, zaman kerja sampailah nak masuk zaman kahwin. Bukan main gatal ye masing-masing. kahkah. Tengah menaip ni pon boleh lagi aku sengih-sengih depan laptop bila teringatkan balik kenangan kitorang kat sana. hehe

Last posing sebelum balik. Missing the other two.
Mesti perasan kan kenapa tak ada gambar dalam bilik? Ikutkan sangat perasaan excited masa mula-mula sampai, terlupa terus nak bergambar dulu. Takkan nak bergambar masa balik? Hmm, memang dah bersepah la jawabnya. haha.Tapi overall memang puas hati. :)

Untuk tahu lebih lanjut mengenai The Kabin ni, silalah merajinkan diri anda ke website >>The Kabin<<

The Kabin, Lot 2984 Jalan Jati, Pantai Remis, 45800 Jeram, Kuala Selangor, Malaysia.
Coordinate: 3.195 N, 101.307 E


Monday, 6 July 2015

Giveaway Cash Raya RM1000 by Emas Putih

Assalamualaikum :)
 

Giveaway Raya Cash RM1000 by Emas Putih : Cetak Baju Murah Di Sufi Priting Services | Salam. Giveaway uzu kali ni dibawakan khas untuk Sufi Printing Servives . So sesiapa yang menang wang tunai RM1000 cash, bolehlah join GA uzu ni ye..

Hadiah :
Top Referral : RM100 x 1
Random : RM 50 x 18 Pemenang

Mula : 06 Julai 2015 | Tamat : 15 Julai 2015
Pengumuman Pemenang : 16 Julai 2015 (Khamis)

Sufi Printing Services merupakan kedai cetak baju murah yang menawarkan perkhidmatan print baju murah yang mana telahpun beroperasi sejak tahun 2010 lagi.
Sufi Printing Services merupakan pakar dalam menyediakan perkhidmatan mencetak baju untuk badan-badan kerajaan, pelajar kolej dan universiti, pelajar sekolah dan sesiapa sahaja yang memerlukan khidmat cetak baju murah dengan harga yang MURAH, CEPAT dan BERKUALITI. Sufi Printing Services memberi maklumbalas yang yang cepat melalui email, SMS ataupun whatsapp.

Terdapat banyak kedai cetak baju murah di Malaysia tapi kena anda perlu cetak baju murah di Sufi Printing Services? Dengan pengalaman dalam bidang design and print cetak baju murah selama 5 tahun merupakan tempoh yang cukup lama dan sangat berpengalaman dalam bidang ini dan semestinya cetak baju murah di Sufi Printing Services adalah sangat berbaloi kerana perkhidmatan yang cepat tapi berkualiti serta harga yang murah membuatkan cetak baju murah di Sufi Printing Services memikat hati pelanggan dan tidak lupa juga Sufi Printing Services mengutamakan misi dan visi agar kepuasan pelanggan amatlah diutamakan.

Sufi Printing Services adalah syarikat Bumiputra yang telah menjalankan perniagaan mencetak baju sejak tahun 2010. Sufi Printing Services juga telah berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia bernombor pendaftaran SA0171741-M . Sufi Printing Services mempunyai lesen yang sah untuk menjalankan perniagaan di kedai kami beralamat di 17-1 Jalan AWF 3, Ampang Water Front, 68000 Ampang Selangor.
[ Gambar Di Luar Kedai ]
[ Gambar Di Dalam Kedai ]

Antara Perkhidmatan yang ditawarkan di Sufi Printing Services :

Uniform F1

6 Sebab Kenapa Anda Perlu Tempah Dengan Sufi Printing Services :

1. Mempunyai Premis Perniagaan.
Kebanyakkan orang akan meragui sama ada betul atau tidak bisnes yang kami lakukan. Sebabnya order kami tawarkan melalui online. Muka tak nampak ape pun tak nampak.. nak transfer duit pun takut kene tipu.. Perkara ni normal dalam dunia Online. Apa bisnes pun akan merasai perkara yang sama. Alhamdulillah setakat ini pelanggan kami berasa yakin dengan kami kerana kami mempunyai premis perniagaan yang sah yang terletak di Ampang Water Front. Gambar premis kami dari luar yang beralamat di 17-1 Jalan AWF 3, Ampang Water Front, 68000 Ampang Selangor.

Kami mengalu-alukan kehadiran anda yang berada di sekitar lembah klang untuk melawat pejabat operasi kami untuk melihat sendiri kualiti cetakkan dan juga jenis-jenis baju yang anda mahukan.

2. Cara Dan Masa Untuk Deal Tempahan Lebih Mudah
Bagi yang tak sempat nak datang ke kedai kami atau berada di luar selangor, anda boleh deal melalui email, Facebook, Sms ataupun Whatsapp. 24jam on. Insyaallah kami akan balas semua pertanyaan anda dengan cepat.

3. Penghantaran Yang Fleksible
Maksud penghantaran yang fleksible ni adalah, anda boleh pilih sama ada nak COD kat kedai kami ataupun hantar melalui PosLaju. Kalau poslaju tu ada caj la kan.. caj tu poslaju yang tentukan. Kami juga boleh hantar ke tempat anda jika menepati syarat-syarat yang kami kenakan.

4. Tiada Design? Kami Boleh Designkan :)
Ramai juga pelanggan kami yang tidak mempunyai design. Dengan kami xde masalah. Kami boleh designkan ikut design yang anda mahukan. Cuma berikan kami idea dan kami akan designkan ikut idea anda. Caj minimum untuk design adalah RM50.

5. Kami Print Sendiri. Bukan Sub Kilang 100% s
Semua baju yang ditempah kami cetak sendiri. Kami tak sub ke mana2 kilang. Jom kita tgk tempat operasi kami.
6. Harga Boleh Runding Sampai Jadi
Cerita pasal harga anda jangan takut. Insyaallah harga boleh nego sampai jadi. Tapi janganlah sampai mintak harga yang tak logik huhu.. Kalau mahal atau lari dengan bajet anda, sila beritahu kami untuk kami semak semula harga supaya kedua-dua belah pihak berpuas hati :) Ok cukup 6 sebab mengapa anda perlu tempah dengan kami. Insyaallah lain hari kami akan update lagi beberapa sebab untuk menguatkan lagi keyakinan anda terhadap kami.

Untuk pertanyaan dan tempahan baju, boleh hubungi kami disini -> HUBUNGI KAMI atau terus call pejabat kami ditalian 03-4280 0833 atau whatsapp 012-296 1085. Waktu operasi adalah dari jam 10 pagi sampai 7 malam.